حجتالاسلام والمسلمین راشکی امامجمعه شهرستان هیرمند در خطبههای اولین نمازجمعه تابستان ۱۴۰۲ که علیرغم شرایط هشداردهنده و بحرانی این روزهای گرمترین نقطه جهان یعنی منطقه سیستان، با حضور پرشور اقشار مختلف مردم صبور و مرزنشینان ولایتمدار شهرستان هیرمند در مسجد جامع الغدیر برگزار شد، به تفسیر حدیثی از امام باقر(ع) پرداخت و گفت:
الإمامُ الباقرُ(ع): کُلُّ عَینٍ باکیهٌ یومَ القیامهِ غیرَ ثلاثٍ، عینٌ سَهِرَتْ فی سبیلِ اللّه، و عینٌ فاضَتْ مِن خَشیَهِ اللّه، و عَینٌ غَضّتْ عن مَحارِمِ اللّه ِ. روز رستاخیز همه چشمها گریانند مگر سه چشم، چشمى که در راه خدا شب را نخفته باشد، و چشمى که از ترس خدا گریان شدهباشد، و چشمى که از مُحَرَّمات خدا بسته شدهباشد.
چشمی که در راه خدا بیداری کشیده، و چشمی که از ترس خدا اشک ریخته، و چشمی که از آنچه خدا حرام کرده بسته شده
۱. چشمی که در راه اطاعت خدا شب زندهداری کردهاست، در دل شب برمی خیزد ، و در آن خلوت با خدای خویش راز و نیاز می کند.
آن چشمی که تا صبح بیدار است اما مشغول با سرگرمیهای غیر مشروع، و سرگرمیهای حرام، تا نیمه شب مشغول نگاه کردن به ماهواره و حرام و نامشروع است. این بیداری در دل شب با آن بیداری که برای خدا و در راه بندگی و عبادت خداست، متفاوت است.
پیغمبر(ص) چشمی که در شبهای تاریک برای عبادت و بندگی خدا بیخوابی میکشد و بیدار میماند، پس خداوند تبارک و تعالی به صاحب چنین چشمانی مباهات میکند و به فرشتگان میفرماید ببینید بنده من از ترس عذاب من و امید و طمع به رحمت من بدنش را از بستر خواب جدا ساخته و مشغول عبادت و نیایش و مناجات با من است، شاهد و گواه باش که من اورا آمرزیدم و مورد بخشش و مغفرت من قرار دارد.
از حضرت علی(ع) سوال شد که چگونه میتوان از حرام چشم فرو بست؟ در پاسخ فرمود: اطاعت و فرمانبرداری از سلطانی که مطلع بر اعمال مخفی توست، اگر شخص خود را در محضر خدا بداند و بر این باور باشد که عالم محضر خداوند و حتی مخفی ترینها را هم میداند، و از نگاه دزدکی آدمی نیز آگاهی دارد. در آن صورت است که رفتار خویش را تغییر میدهد، و از خدا شرم میکند و از گناه برابر حضرت حق پرهیز میکند.
۲. چشمی که از ترس خدا اشک بریزد.
امیرالمؤمنین(ع) میفرماید: خوشا به حال کسی که توفیق گریه بر گناهان خویش داشتهباشد. و برکارنامه سیاه و خطاهای گذشته خود بگرید. کسی که معصیت الهی را از خوف خدای تبارک و تعالی ترک کند، خداوند او را در قیامت خشنود میکند، و به درجات والا نائل میکند، یکی از اشکهایی که بسیار نزد پروردگار دارای ارج و مقام میباشد، اشک به خاطر ترس از کردارهای زشت دنیوی و شرمندگی او نزد خداوند متعال میباشد. به طوری که روایات بسیار بر این امر تاکید دارند. پیامبر(ص) در این باره فرمودند: “کسی که چشمش از خوف خداوند متعال بگرید ثواب هر قطره اشک در ترازوی اعمال او همانند سنگینی کوه احد خواهد بود.”
باید توجه داشته باشیم که اگر اشکی از خوف خدا برچشمان ما جاری نمی گردد، به علت قساوت قلب و گناه و معصیت است، و چاره آن توبه و استغفار است. امیرالمؤمنین علی علیه السلام میفرماید: “اشک ما خشک نمیشود، مگر به خاطر قساوت قلب و قلبها قسی نمیشود، مگر به خاطر کثرت و فزونی گناهان انسان.
۳. چشمی که از دیدن حرامات الهی بسته شود، چشمی که نامحرم را ندیده باشد، در روز قیامت گریان نیست.
پیامبر فرمود “هرکس به نامحرم نگاه کند خداوند چشم او را در روز قیامت از آتش پر میکند، مگر اینکه در دنیا توبه کند.
و نیز فرمود: “نگاه به نامحرم تیری است مسموم از تیرهای ابلیس، هرکس از ترس خداوند چشم خود را از نگاه نامحرم بازدارد. خداوند ایمانی به او عطا میفرماید، که شیرینی آن را در قلبش حس میکند.”
امام باقر(ع) چشمان با ارزش را چنین توصیف میکند: “همه چشم ها در روز قیامت گردانند، جز سه چشم، چشمی که از ترس خدا بگرید، چشمی که از نامحرم بر هم نهاده شود، چشمی که در راه خدا شب زنده دار باشد.”
خطیب جمعه هیرمند در خطبه دوم نمازجمعه دوم تیرماه ۱۴۰۲ رفتارهای هنجارشکنانه عدهای که طی ماههای اخیر زاهدان را به صحنهای از نیروهای انقلابی با معاندین کوردل تبدیل کردهاند را محکوم کرد و خواستار برخورد جدی قوه قضائیه با عوامل جیرهخوار و مزدوران این این اتفاقات دردناک گردید، وی در ادامه افزود:
یک شنبه ۶ ذی الحجه مصادف است با شهادت مظلومانه زائران خانه خدا به دست ماموران آل سعود در سال ۱۳۶۶ مأموران آل سعود عده زیادی از زائران خانه خدا را در حرم امن الهی مظلومانه به شهادت رساندند. یاد و خاطره آنها در دلهایی همه باقی است. امام (ره) فرمود مساله جمعه خونین مکه را باید زنده نگه داشت. بر اثر این یورش بی رحمانه در حرم امن الهی ۴۰۰ نفر از حجاج ایرانی به شهادت رسیدند و بیش از هزار نفر زخمی شدند ، حمله به زائران خانه خدا حادثه منا که منجر به شهادت تعداد زیادی از حجاج ایرانی و غیر ایرانی شد ، نشان داد که سردمداران وهابی عربستان نه تنها لیاقت خدمت به حرمین شریفین در این کشور را ندارند بلکه برای اثبات سر سپردگی حاضرند احکام محکم الهی را زیر پا بگذارند.
دوشنبه ۷ ذی الحجه شهادت امام محمد باقر علیه السلام پنجمین آفتاب امامت و ولایت را تسلیت عرض می کنم . امام باقر علیه السلام مانند خورشید در جامعه سیاه اموی می درخشید شاگردان زیادی را تربیت کرد که آثار و احادیث و روایات آن حضرت منابع بقای مکتب اسلام و تشیع است . نفوذ فراوان آن حضرت در قلب مردم و روشنفکران یک تهدید جدی برای دستگاه اموی به حساب می آمد، حشام ابن عبدالملک آن حضرت را در ۷ ذی الحجه سال ۱۱۴ هجری قمری به شهادت رساند و مسموم کرد و پیکر امام باقر توسط فرزند بزرگوار ایشان امام صادق در بقیع به خاک سپرده شد. تسلیت عرض می کنم.
چهارشنبه ۹ ذی الحجه روز عرفه روز دعا و نیایش است . توبه در آن روز مقبول و دعا در آن روز مستجاب است و کسی که آن روز را به عبادت و دعا به سر ببرد آجر و پاداش ۷۰ سال عبادت را دارد.
روز آماده برای معرفت بیشتر به خدا، در این روز در این روز حاجیان در وادی عرفات به گناهان خود اعتراف می کنند، در شب و روز عرفه زیارت امام حسین مستحب است چرا که در روایت داریم خداوند ابتدا به زائر امام حسین نظر می کند بعد به زوار با معرفت خود در عرفات ۹ ذی الحجه شهادت مسلم بن عقیل و هانی بن عروه نماینده امام حسین به کوفه، او نخستین پیشگام مبارزه در حماسه کربلاست ، نخستین شهید نهضت خونین ابا عبدالله الحسین(ع) است.
چهارشنبه ۷تیر مصادف است با شهادت مظلومانه آیتالله دکتر بهشتی و ۷۲تن از یاران امام خمینی(ره)، این جنایت در سال ۱۳۶۰ با انفجار بمب به دست منافقان در دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی رقم خورد. هفته قوه قضائیه، شهید دکتر بهشتی اسطوره عزت و افتخار بود، هیچگاه در مقابل جریانهای الحادی و تهدیدات داخلی و خارجی و پذیرش مدیریتهای کلان کشور عجز ناتوانی نکرد، امروز یکی از وظایف مهم قوه قضائیه مبارزه قاطع و سریع با مفاسد اجتماعی و مفسدان اقتصادی، و مبارزه و برخورد قاطع با مخالفان نظم و امنیت است.
پنجشنبه ۱۰ ذی الحجه روز عید سعید قربان یکی از اعیاد بزرگ اسلامی است، و یادآور زیباترین نمونههای تعبد، و بندگی در برابر عظمت خداوند متعال است، پیشاپیش فرارسیدن این عید فرخنده را به همه مؤمنان خداجوی تبریک عرض میکنم. ذبح قربانی از جمله اعمالی است، که در این روز وارد شدهاست، قربانی کردن از مؤکدات و سنت پیامبر اکرم میباشد که به یاد فقرا و نیازمندان و جهت کمک به آنها انجام میگیرد. در ایام مبارک دهه ولایت، با تشریح فضائل حضرت امیرالمؤمنین(ع)، باید زوایای مختلف این روز بزرگ را بیشتر معرفی کرد. علت اصلی اهمیت عید غدیر و گرامیداشت دهه ولایت، مسأله ولایت امیرالمؤمنین علی(ع) است. برپایی مراسمات و جشنهای شادی با محتوای معرفتی و الزامی و ترویج فرهنگ علوی جهت نکوداشت ایام دهه امامت و ولایت ضروری است.
حجتالاسلام والمسلمین راشکی در خطبههای اولین نمازجمعه تابستان ۱۴۰۲ که علیرغم شرایط بحرانی جوی و گرمای بیسابقه این روزهای گرمترین نقطه جهان، با حضور پرشور اقشار مختلف مردم صبور و مرزنشینان غیور منطقه سیستان در مسجد جامع الغدیر شهرستان هیرمند برگزار شد، پس از توصیه به رعایت تقوی، با اشاره به تحرکات بیشرمانه کسانی که از آرامش و امنیت حاکم بر جامعه سوء استفاده میکنند و قصد برپایی آشوب و فتنه دارند، افزود: پس از ماجرای تلخ ۸ مهر ۱۴۰۱ در زاهدان، متأسفانه کسانی که تمامی آبرو و حیثیت و جایگاه آنها مرهون الطاف و محبتهای این نظام مقدس میباشد، کلیه خدمات و تلاشهای مجاهدانه خدمتگزاران نظام مقدس جمهوری اسلامی را نادیده گرفته، و به بلندگوی مخالفان و معاندین نظام مقدس جمهوری اسلامی تبدیل شدهاند، و بیرحمانه به مسئولان نظام حمله میکنند، که این موضوع موجب نگرانی و رنجش خاطر همه دلسوزان نظام گردیدهاست. درخواست همه مردم بویژه ایثارگران و آزادگان و جانبازان و خانوادههای معزز شهدا، برخورد جدی و بدون مماشات با همه عوامل زیانبار ماههای اخیر است.